11 Eylül 2009 Cuma

Lost - 6. Sezon Teorim [Ciddi]

Bilindiği üzere bombayı patlattılar ve acaba geçmiş değişecek bizimkiler sağ salim evlerine mi ulaşacaklar diye bi soru işareti bırakıldı kafalarda. Bu ihtimal, set fotoğrafları, posterde tüm karakterlerin yer alması, oceanic uçağının yeniden oluşturulması gibi set haberleriyle de doğrulanır nitelikte.

Ama kazın ayağı öyle değil işte.

6. Sezonda ben 1. sezonda yaşananların içyüzünü göreceğimizi düşünüyorum. Yani böylece tüm karakterleri görebileceğiz. Michael, Shannon, Boone gibi arkadaşlarımızın da başka projelerde yer alacak olması Lost'ta oynayamayacaklarını gösteriyor. Yani bölümde olacaklar ama yeni sahneleri çekilmeyecek. Mesela örnek verelim. Uçak adaya düştüğünde, Jack gözlerini açana kadar neler yaşanmış, Jack uçaktakileri kurtarmaya çalışırken Jacob köşesine oturmuş neler planlıyordu. Boone uçağa çıktığında Richard tapınakta ne yapıyordu mesela. Yani böylece soruların cevaplanması daha kolay bir hal alabilir. Aynı zamanda bu tanıtım tekniğiyle de 2004e geri dönüleceği hissi oluşturuluyor.

Ama kazın ayağı öyle değil işte.

Lost bu tekniği hep kullanıyor. Mesela, 1. sezonda bizimkilerin neler yaşadığını görmüşken, 2. sezonda uçağın kuyruk kısmı "aynı zaman diliminde" neler yaşamış, 3. sezonda ise yine "aynı zaman diliminde" Others neler yaşamış neler yapmış onu gördük. Ben diyorum ki 6. sezonda uçak adaya ilk düştüğünde yaşanan ama görmediğimiz diğer kişileri ve diğer olayları izleyeceğiz. Mesela Christian'ın adayla alakası nedir, adaya düşmeleri nasıl sağlanmıştır?

Alınan bilgilere göre Pilot karakteri Seth Norris de geri dönüyormuş.

Alias'ı (Lost'tan önceki J.J. Abrams harikası) izleyenler bilir ki Seth Norris karakterini oynayan Greg Grunberg J.J. Abrams'ın yakın arkadaşlarından. Bu yüzden pilotun da önemli bir yeri olacağını ve uçağın düşmesinden önce vs. pilot ile ilgili yaşanan olayları izleyebileceğimizi söyleyebiliriz.

Sonuç olarak diyebiliriz ki;
O kadar karakteri kavgalı ya da kavgasız öldürmek, diziden çıkarmak, yurtdışına yollamak, sonra da hepsini pat diye birden bire yeniden diziye almak öyle kolay iş değil. Bakın görün, benim dediğim gibi çıkacak. LAX'i Oceanic 815'i ve The Island'ı 2004 tarihine göre, fakat farklı bir bakış açısıyla izleyeceğiz. Yani yaşananlar değişmemiş olacak. Değişen bakış açısı olacak sadece.

Ve... Aaron büyüyünce Jacob olacak.
(Bir sonraki: "Aaron: Jacob Ne Alaka?")

1 yorum: